Volledig scherm
© Thinkstock

40% Meerhovenaren tekent deal Ennatuurlijk Eindhoven

EINDHOVEN - Slechts 40 procent van de klanten van stadsverwarming in Meerhoven heeft ja gezegd tegen de deal waarmee Ennatuurlijk een einde wil maken aan de discussie over de aansluitkosten. De energieleverancier is daarmee tevreden, laat een woordvoerder weten.

Ongeveer 3000 aangesloten huishoudens en bijna 1000 in de binnenstad en Strijp-S betalen volgens de stichting Stadsverwarming Eindhoven dubbele aansluitkosten: dertig jaar lang per maand én bij de oorspronkelijke start van de levering van warmte. Binnenkort is de zitting van drie bewoners die naar het gerechtshof stapten, nadat een eerste rechtszaak verloren ging.

In afwachting daarvan kwam Ennatuurlijk met een compromisvoorstel: de bijdrage van 154 euro per jaar wordt in drie jaar tijd afgebouwd tot nul. Wie daarvoor tekent ziet echter ook af van de rechtszaak die nog loopt om de jarenlang te veel betaalde bedragen terug te vorderen.

Eenzelfde voorstel kreeg in Tilburg steun van 80 procent van de klanten en in Breda 70 procent. Groot verschil is dat daar de bewonersorganisatie achter de deal stond.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1702 stemmen