Volledig scherm
© Thinkstock

Accountant failliet Vannel uit Eindhoven terecht berispt

EINDHOVEN - De controlerend accountant van het later failliet verklaarde Eindhovense bouwbedrijf Vannel is tekortgeschoten in zijn controlewerkzaamheden. De accountantskamer heeft hem daarvoor terecht een berisping opgelegd.

Tot die conclusie komt het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De betrokken accountant van KPMG had daar beroep aangetekend tegen de beslissing van de accountantskamer.

Hans Liesker
De klacht tegen de accountant was ingediend door registeraccountant Hans Liesker uit Best. Hij heeft zich in de afgelopen jaren opgeworpen als belangenbehartiger van een aantal crediteuren van het in 2012 failliet verklaarde Vannel. Liesker adviseerde een cliënt van hem een opdracht van Vannel aan te nemen. Die kwam later met een onbetaalde rekening te zitten. Volgens Liesker bleek achteraf dat Vannel er toen veel slechter voorstond dan was voorgespiegeld. Hij stelde dat de controlerend accountant van Vannel ten onrechte de jaarrekening over 2010 had goedgekeurd.

Waardebepaling
De KPMG-accountant is de mist ingegaan met de waardering van grondposities van Vannel op Habraken in de gemeente Veldhoven, constateert ook het beroepscollege. Hij had zich daarbij gebaseerd op een taxatierapport uit 2008, zonder te onderzoeken of dat in 2010 nog representatief was. Ook was hem ontgaan dat het uitgangspunt van de waardebepaling foutief was, omdat het merendeel van de betreffende kavels pas in een late fase bebouwd zou mogen worden.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
30'
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1561 stemmen