Volledig scherm
ANP

Adrie van der Heijden in Eindhoven over schrijven:tussen walging en wellust

EINDHOVEN - Ruim veertig jaar woont hij al in Amsterdam, maar zijn geboortegrond Geldrop en de stad Eindhoven waar hij de middelbare school bezocht, is hij niet vergeten. Hoe kan hij ook: in april volgend jaar verschijnt er een boek met een wandeling langs plekken in het dorp waar Van der Heijden heeft gewoond, er wordt een website gebouwd en een app.

Een lokale werkgroep heeft het opgezet en de schrijver heeft er alle vertrouwen in: "Ze hebben het echt goed aangepakt, de juiste citaten gebruikt. Ik word er een beetje verlegen van zelfs", aldus Van der Heijden.

Tijdens de Boekie Night in het Natlab was dinsdag een van de beste auteurs van Nederland te gast omdat onlangs zijn roman Kwaadschiks is uitgekomen. Bijna 1300 bladzijden, met als aanleiding de moord in 2008 op een politieagente in Amstelveen. "Ik zag daarover een reportage op AT5, de lokale zender van Amsterdam en wist onmiddellijk: dit verhaal moet iets van me. De beelden van de jonge, energieke vrouw en die dronken onverlaat die in zijn BMW - op de stoel van de bijrijder een pistool - die de dame doodschiet, dat móest een boek worden."

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1089 stemmen