Volledig scherm
© Bert Jansen

Advocaat gaat hoge vergoeding eisen voor vrijgesproken verdachte van moord op Ernesto Pistone

EINDHOVEN - Advocaat Serge Weening gaat een hoge vergoeding eisen voor Eindhovenaar Fatih M. die werd vrijgesproken van de moord op Ernesto Pistone.

M. heeft 2,5 jaar in voorarrest gezeten en werd 2 weken geleden door het gerechtshof in Den Bosch wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van medeplichtigheid aan de moord op Eindhovenaar Pistone, die in februari 2014 bij zijn huis werd neergeschoten. Zijn vriendin Toos van V. had de opdracht voor de moord gegeven en kreeg 18 jaar cel. Haar minnaar Jeffrey E., die bemiddelde tussen V. en de schutter kreeg 16 jaar, schutter Serdar A. 18.

Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van M. Het hof vond dat niet bewezen kon worden dat M. in bezit was van een van de telefoons die op het tijdstip en de plaats van de moord werden uitgepeild.

Weening wil meer dan de standaard-vergoeding voor M. vragen, omdat hij bezig was met het opzetten van een eigen zaak. Normaal staat voor een dag onterecht in voorarrest 80 euro. "Maar ik zou zelf voor geen miljoen 2,5 jaar gaan zitten", stelt Weening.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1339 stemmen