Volledig scherm
© Menno Boon

Afdeling sport gemeente Eindhoven is 'te klantvriendelijk'

EINDHOVEN - 'Pijnlijk en pittig'. De Eindhovense wethouder Jakob Wedemeijer (SP) windt er geen doekjes om: de conclusies in een extern rapport over zijn afdeling sport liegen er niet om: de sector is niet zakelijk genoeg, te veel op de hand van de sportclubs en heeft financieel en organisatorisch zijn zaakjes allerminst op orde.

Zo is er een nieuw sectorhoofd benoemd, Paul Smeets. Hij moet met een klein projectteam de komende maanden de organisatie stroomlijnen, zorgen dat er zakelijker gewerkt wordt en de financiële huishouding op orde brengen. Eerder al werd sectorhoofd maatschappelijk vastgoed en sport Arie Heesterbeek op een zijspoor gezet: hij ging in september 'met sabbatical'.

Geen ontslagen
"Er vallen geen ontslagen en er wordt niemand boventallig verklaard", licht Wedemeijer zijn plan van aanpak toe. "Met de betrokkenheid en motivatie van de mensen is niets mis, het probleem zit 'm vooral in de aansturing. Deze ambtenaren willen nu vooral rust, overzicht en structuur. De kans is daarom wel aanwezig dat die leidinggevenden een andere functie krijgen, al dan niet binnen dezelfde sector."

De oorzaak van de problemen op de afdeling sport liggen vooral in het verleden, zegt Paul Smeets. "De laatste reorganisatie uit 2012 heeft er behoorlijk ingehakt. Er werd vervolgens om een heel andere manier van werken gevraagd. Maar die heeft in de praktijk onvoldoende vorm gekregen."

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
1140 stemmen