Volledig scherm
© Thinkstock

Afsplitsing DLL uit Eindhoven op komst

EINDHOVEN - Financieel dienstverlener DLL uit Eindhoven wil het onderdeel Financial Solutions onderbrengen bij moederbedrijf Rabobank. Een voorgenomen besluit om de 350 betrokken werknemers van voorheen De Lage Landen af te splitsen, ligt op de tekentafel.

De werknemers bij deze divisie, specialist in financiële oplossingen voor mkb-bedrijven die ook Rabo-klant zijn, zullen rond april bij de bank worden ondergebracht. Fysiek blijven zij in ieder geval nog 2 jaar werken op het DLL-hoofdkantoor aan de Vestdijk in Eindhoven.

Freo
Ook consumententak Freo en de DLL'ers belast met het financieren van vorderingen van debiteuren gaan over naar Rabo. Enkele tientallen werknemers die minder dan de helft van hun tijd voor Financial Solutions werken verkeren nog in onzekerheid. Onduidelijk is of hun functie blijft bestaan. Mogelijk kunnen zij solliciteren op nieuwe functies bij DLL.

Rabobank wil dat lokale banken de expertise van Financial Solutions nadrukkelijker gaan aanbieden. Daarmee moet deze activiteit groeien waardoor tegelijkertijd de winstgevendheid van de bank wordt verbeterd, is de gedachte.

De financieel dienstverlener gaat zich volledig toeleggen op Vendor Finance. Met het financieren van onder meer tractoren, bulldozers, röntgenscanners en kopieerapparaten is het bedrijf wereldmarktleider. Vendor Finance is nu goed voor 80 procent van de activiteiten van DLL.

Lees meer in het het ED, of via de digitale krant.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
80'
1-2
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
80'
2-1
NapoliNAP
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
1321 stemmen