Volledig scherm
© Thinkstock

Afwezige verdachte uit Eindhoven krijgt geen kerstcadeau

DEN BOSCH -De verdachte was er niet, daardoor liep hij een 'cadeautje' mis dat zijn slachtoffer hem had willen geven. In november vorig jaar bedreigde O. van den H. (69) uit Eindhoven na zakelijke onenigheid een inwoner van Luyksgestel met een whatsapp-bericht.

'Ik kom je het huis uit jagen met een paar brandbommen.' Eerder had Van den H. al eens een woning in brand gestoken, reden waarom de Luyksgestelnaar het dreigement serieus nam en 300 euro immateriële schadevergoeding eiste.

Intrekken
Woensdag was de man uit Luyksgestel wél aanwezig bij de behandeling van de zaak door de Bossche rechtbank. Hij vertelde daar dat hij zijn schadeclaim had willen intrekken als de verdachte aanwezig was geweest. ,,Als kerstcadeautje." Op de zitting werd duidelijk dat Van den H., die in de Eindhovense opvang het Labrehuis verbleef, al een tijdje zoek is. Hij had niet willen meewerken aan een psychiatrisch rapport.

Cel
Officier van justitie A. Vroombout eiste tegen de 'verminderd toerekeningsvatbare' Van den H. 167 dagen cel met aftrek van de 47 dagen die hij al heeft gezeten voor het dreigement. De resterende 120 dagen moet hij van de officier uitzitten als hij nog eens de fout in gaat. Ook moet hij meewerken aan ambulante behandeling en zich houden aan een meldplicht, eiste Vroombout. Daar bovenop mag hij zich van de officier niet meer vertonen bij de woning van zijn Luyksgestelse slachtoffer en moet hij de 300 euro betalen.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1339 stemmen