Volledig scherm
© Menno Boon/Beeldwaren.nl

Ambtelijke top gemeente Eindhoven op de schop

EINDHOVEN - Het ontbreekt binnen de ambtelijke organisatie van de gemeente Eindhoven aan sturing: er wordt niet genoeg leiding gegeven. Er is bovendien onvoldoende balans tussen de ambities, het aantal mensen en de beschikbare middelen.

Dat blijkt uit een analyse van Marco Wilke, in september aangesteld als tijdelijk gemeentesecretaris in Eindhoven. Op voorstel van Wilke wordt de ambtelijke top daarom anders georganiseerd. Er komt een nieuw directieteam, waarin grote aandacht is voor de 'realisatie van bestuurlijke opgaven'. Ook komt er een andere taakverdeling tussen de leden van dat directieteam en de sectorhoofden binnen de gemeente.

Vertrouwelijke brief
De conclusie van Wilke wordt onderschreven door accountantskantoor Ernst & Young. Dat schrijft in een vertrouwelijke 'managementsletter' aan B en W dat 'de organisatie en de processen niet op alle onderdelen in control zijn'.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

  1. Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    Metamorfose voor Albert Heijn in Aalst

    AALST - Alles is anders bij de vernieuwde Albert Heijn in Aalst. Er zijn 2 entrees en nieuw is het grote 'versplein' met een uitgebreid groente- en fruitassortiment waar veel biologisch verkrijgbaar is. Ook is er een afdeling waar verschillende soorten vleeswaren vers gegrilld worden, is er een apart ‘plein’ voor de luxere vleessoorten en ook eentje voor de ‘smaakmakers’ als uitjes, knoflook en verse basilicum. Men krijgt er een beetje het idee van een foodmarket. 

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1698 stemmen