Volledig scherm
Zicht op de Automotive Campus in Helmond. © Ronald Otter

Automotive Campus Helmond zoekt boegbeeld

EINDHOVEN/HELMOND - De Automotive Campus moet een directeur krijgen die de groei van de Helmondse campus laat versnellen. Dat zegt de Helmondse wethouder Jos van Bree (VVD, economische zaken). "We willen een versnelling van de doorontwikkeling. We zoeken een directeur die de campus gaat leiden en ook als boegbeeld fungeert", stelt Van Bree.

De uitbreiding van de campus voor de automotive industrie is in de afgelopen jaren achtergebleven bij de ambities. Een nieuwe stichting wordt door gemeente Helmond, provincie en grondeigenaren Hurks en Van de Ven opgericht met het doel om alsnog de campus vol te krijgen.

AutomotiveNL
De campus heeft momenteel feitelijk geen directie. Wel had AutomotiveNL, de landelijke sectororganisatie van de automotive industrie, een aantal taken op het gebied van het campusmanagement. "Die taken als acquisitie en parkmanagement gaan naar de nieuwe organisatie", legt Van Bree uit.

De nieuwe organisatie krijgt een bestuur dat wordt ondersteund door een raad van advies, met vertegenwoordigers van de automotive bedrijven en experts uit de industrie.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1237 stemmen