Volledig scherm
© Thinkstock

Ban Bouw uit Nuenen wil bestuiven voor een levenslange verbintenis

NUENEN – Jack Aldenhoven is eigenaar van bouwbedrijf Ban Bouw, het Nuenense familiebedrijf dat vrijdag 25 november het 90-jarig bestaan viert.

Hij is allesbehalve een gewone aannemer. Jack Aldenhoven bezit en beheert 7 winkelcentra in Brabant. In zijn 5 bedrijfsverzamelgebouwen in de regio huizen 130 bedrijven. Ook timmerfabriek Van Eck in Son is van hem. En dan zit hij samen met anderen ook nog in de ontwikkeling van vastgoed.

Vastgoedondernemer is een betere typering voor de 52-jarige Nuenenaar. Het bouwbedrijf is de meest prominente loot aan de stam. Aldenhoven heeft geleerd, zeker door de crisisjaren in de bouw waarin ook zijn bedrijf een veer heeft moeten laten, dat het verstandig is activiteiten te verbreden om risico's te spreiden. En dus om minder kwetsbaar te zijn. De orderportefeuille kan nog zo goed gevuld zijn, als woningen niet worden verkocht heb je daar vrij weinig aan, zo heeft ook Aldenhoven ervaren.

Volgende week viert hij dus dat zijn grootvader Jack in 1926 het bouwbedrijf is begonnen. Zijn kleinzoon laat een oud A4'tje zien uit de jaren zestig. Daarop de uitgesplitste kosten voor de bouw van een woning. Onderaan de streep: 4.146 gulden.

Zijn vader Henk neemt het bouwbedrijf in 1976 over. 12 jaar later komt de onderneming in handen van zijn zoon, de huidige Jack Aldenhoven dus. Dan nog een twintiger. Vanaf dat moment draagt het bedrijf de naam Ban Bouw, Bouwonderneming Aldenhoven Nuenen.

Lees donderdag meer in het ED, of via de e-paper

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1237 stemmen