Volledig scherm

Bavaria ruziet met Ierse distributeur

LIESHOUT - Het is crisis tussen Bavaria en de in 2014 aangestelde Ierse distributeur Rye River. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch.

Rye River haalde de afgesproken verkoopdoelen niet, betaalde facturen niet tijdig en weigerde financiële rapportages te verstrekken. Intussen liep het marktaandeel van Bavaria in Ierland sterk terug.

De problemen met de Ierse distributeur blijken uit een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Partijen troffen elkaar daar eind vorig jaar. Rye River spande een kort geding aan om een door Bavaria opgelegde prijsverhoging van tafel te krijgen. Ook wilden de Ieren dat een door Bavaria uitgedeelde 'gele kaart' wegens niet gehaalde verkoopdoelen in 2015 zou worden ingetrokken.

De rechtbank ging daar niet in mee en stelde Bavaria in het gelijk. De Lieshoutse bierbrouwer is bevoegd de prijsverhogingen door te voeren, en die zouden - na een eerdere prijsverlaging - beperkt van aard zijn.

Ook met het verstrekken van de gele kaart stond Bavaria in zijn recht, omdat de Ieren minder dan 95 procent van het contractueel overeengekomen minimumvolume van 74.000 hectoliter wisten te verkopen.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
12'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
1637 stemmen