Volledig scherm

Berisping van Eindhovense provincieambtenaar wegens 'ernstig plichtsverzuim'

EINDHOVEN - Een Eindhovense provincieambtenaar is berispt wegens 'ernstig plichtsverzuim'. Hij zou de provincie in diskrediet hebben gebracht. Subsidiegeld moet worden terugbetaald.

Als voorzitter van OVAA, de Eindhovense stichting voor diversiteit, gaf de man opdrachten aan de Diversium Groep, een stichting waarvan hij zelf de enige bestuurder was. Vervolgens voerde hij het werk zelf uit, of liet het uitvoeren. Dezelfde constructie zou hij toegepast hebben bij de allochtone ouderenorganisatie Boog, waarover hij ook de scepter zwaaide.

Dubbele petten
Een publicatie hierover in het ED leidde tot een nieuw onderzoek van de provincie. Die concludeert nu dat de ambtenaar de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt door 'vele dubbele petten bij verschillende stichtingen die met elkaar in onderlinge relatie' staan. Ook zou de provincieambtenaar vergoedingen voor werkzaamheden als vrijwilliger hebben gekregen.

Volgens een woordvoerder van Gedeputeerde Staten (GS) is de ernst van de feiten dermate dat herhaling mogelijk leidt tot ontslag op staande voet. Er is volgens hem nog nooit een dergelijk groot onderzoek naar de handel en wandel van een medewerker ingesteld.

Aanvullend onderzoek
Volgens de ambtenaar blijkt uit het besluit van het provinciebestuur dat er van opzettelijk handelen geen sprake is. Ook zou er geen sprake zijn van misbruik van provinciale subsidiegelden. De woordvoerder van de provincie erkent dat deze tekst in het voorgenomen besluit stond, maar dat het vanwege aanvullend onderzoek uit de definitieve versie is geschrapt.

Om herhaling te voorkomen, heeft GS de Eindhovenaar opgedragen de functies bij onder meer de stichting Overleg Allochtonen en Autochtonen Eindhoven (OVAA) en de Diversium Groep neer te leggen.

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
1083 stemmen