Volledig scherm
© Freekje Groenemans

Beter in de media? Boek een masterclass nieuws maken bij het ED

Wanneer heb je nieuws in handen en hoe breng je dat onder de aandacht van journalisten? Wie beslist of iets interessant is voor publicatie? En hoe bouw je als ondernemer of overheidsinstelling een goed contact op met de media? De masterclass Nieuws Maken leert professionals binnen bedrijven en andere organisaties hoe zij hun boodschap (beter) in de media kunnen krijgen.

Te gast op de redactie
In een of meerdere dagdelen leren de deelnemers alles over nieuws: wat is het, waar komt het vandaan en hoe vindt het zijn weg in geprinte, online en audiovisuele media. U maakt kennis met de dagelijkse praktijk: een of meerdere gesprekken met redacteuren en een rondleiding over de werkvloer van het Eindhovens Dagblad maken deel uit van het programma. Een lunch met redacteuren van de krant behoort tot de mogelijkheden. Naarmate u meer inzicht krijgt in het nieuwsproces, wordt ook steeds duidelijker hoe u daarop kunt inspelen. Moet dat altijd via een persbericht, is een van de vragen die altijd in deze masterclass ter tafel komen. Het antwoord is vaak per geval verschillend.

Trainer uit de praktijk
De masterclass is ontwikkeld door Debbie Langelaan Nieuws & Communicatie. Zij is een trainer met zeer ruime ervaring in regionale en politieke journalistiek, nieuws maken en het geven van workshops. De masterclass wordt gehouden in het gebouw van het ED op Strijp-S in Eindhoven.

Voor wie?
De training is zowel geschikt voor de top van organisaties als communicatiemedewerkers en/of -adviseurs. Ook zelfstandige adviseurs kunnen er hun kennis verdiepen. Uitgangspunt is een masterclass op maat. U bepaalt wat u wilt leren. Via een intakegesprek en een peiling vooraf onder de deelnemers stelt Debbie Langelaan een programma samen dat aansluit bij de behoeften van de groep. De deelnemers kunnen voorbeelden uit hun dagelijkse praktijk inbrengen. Aanverwante workshops zoals media- en interviewtraining of persberichten schrijven behoren tot de mogelijkheden.

Hoe?
U kunt de masterclass exclusief voor uw organisatie boeken. Enkele keren per jaar wordt hij ook verzorgd via open inschrijving.

Wat kost het?
De kosten zijn afhankelijk van de duur van de masterclass en het aantal deelnemers. Een programma op maat voor 6 personen uit een organisatie van één dagdeel is mogelijk vanaf 1.200 euro. Deelnemen via open inschrijving kan vanaf 200 euro per persoon per dagdeel, de masterclass gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Meer informatie of direct inschrijven?

Stuur een mail naar info@debbielangelaannieuws.nl.

Wie volgden al een masterclass?

IAK Burgemeesters uit het hele land Dijkgraven GGzE Bibliotheek Helmond-Peel Buroinstijl (zzp) GGD Brabant-Zuidoost Welten Groep

Wat vonden zij ervan?

'Uitgebreid programma met verschillende sprekers en rondleiding zorgt voor leuke dynamiek’ 'Ondanks dat ik al behoorlijk lang ‘meeloop’ kreeg ik voldoende handige tips en inspiratie aangereikt' ‘Heel zinvol om direct in contact te komen met de mensen die voor ons belangrijk zijn. Maakt de drempel lager’ ‘Veel zinvolle tips gekregen door feedback op ingebrachte persberichten’ ‘Goede gedachtenwisseling’ ‘Een spiegel voor de eigen situatie... Zet aan tot gerichter nadenken’ ‘Open, transparant en eerlijk. Mooi.’ ‘Goede mix van ervaringen’

Volledig scherm
Deelnemers aan de masterclass Nieuws maken krijgen toelichting op de redactie van het Eindhovens Dagblad.
Volledig scherm
Debbie Langelaan geeft inzicht in de journalistieke processen tijdens de masterclass Nieuws maken.
Volledig scherm
© Freekje Groenemans
Volledig scherm
© Freekje Groenemans

poll

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

Randgemeenten moeten meebetalen voor topvoorzieningen in Eindhoven

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
2102 stemmen