Volledig scherm
IJspret op de Eindhovense ijsbaan © Jurriaan Balke

Blij met eerste slagen op IJsbaan Eindhoven

EINDHOVEN - Per 1 januari 2017 is de exploitatie van het Eindhovense IJssportcentrum voor tien jaar overgedragen van de gemeente naar Sportfondsen. Of de tegelijk ingevoerde tariefsverlaging — een los schaatskaartje kost nu 6,50, dat was 8 euro — al tot meer bezoekers leidt, weet de nieuwe exploitant over een paar dagen.

Over nieuwe activiteiten moet nog worden gebrainstormd: voorlopig wordt er vooral hard gewerkt om ervoor te zorgen dat klanten niets merken van de overgang. Maar dat het IJssportcentrum überhaupt nog open is, is natuurlijk pure winst. Als de coalitiepartijen PvdA, D66, SP en GroenLinks niet teruggekomen waren van hun besluit de Eindhovense IJsbaan te sluiten, dan had de vierjarige Mila hier nu niet kunnen schaatsen. Mila Wojciechowski maakte zaterdag haar eerste slagen op het Eindhovense ijs. En hoe vaak haar vader haar ook weer overeind moet helpen, ze blijft lachen en opnieuw proberen.

Bestaansrecht
Hetzelfde geldt voor Eindhovenaar Remco van Lokven. Ook hij stond zaterdag voor het eerst op de schaatsen, samen met dochtertje Amber. ,,Ik ben blij dat ze de IJsbaan niet gesloten hebben. Ik kwam hier vroeger altijd naar de ijshockeywedstrijden kijken. Ik associeer de IJsbaan met Eindhoven, net als het Evoluon. En als je nou rondkijkt, met al die mensen hier, die drukte alleen al bewijst het bestaansrecht ervan.”

Pittig
Tariefsverlaging of niet, Peter Schipper vindt de kosten (inclusief het huren van schaatsen) toch nog wel pittig. Zijn 7-jarige dochtertje Siënna heeft via haar school een kortingskaartje gekregen. ,,Maar dat geldt komende dinsdag. En toen ze buiten al die sneeuw zag, wilde ze meteen schaatsen.” En dus heeft hij nu zelf voor het eerst in tien jaar ook weer schaatsen aan zijn voeten.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant.

Volledig scherm
IJspret op de Eindhovense ijsbaan © Jurrian Balke

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
90'+3'
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
34'
0-1
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
33'
0-1
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1584 stemmen