Volledig scherm
© Thinkstock

Blue Monday; tips om de meest deprimerende dag van het jaar te doorstaan (poll)

EINDHOVEN - Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Tenminste, dat vond de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij maakte zelfs een formule om aan te kunnen geven waarom deze dag zo deprimerend is. Kun je dan maar beter in bed blijven liggen? Nee natuurlijk niet! Hierbij wat tips om deze 'zware' dag door te komen:

Het weer
Ja het is koud en donker en ja waarschijnlijk valt er neerslag in januari. Maar dat hoeft geen reden te zijn voor ellende. Ligt er sneeuw? Kruip lekker op je stoel of bank met een kop warme chocomel. Ligt er heel veel sneeuw? Tijd om sneeuwpoppen te maken! Moet je er echt doorheen, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Kleed je warm aan en denk aan je eindpunt. Het is extra fijn om na een helse auto- of fietsrit door regen of kou binnen te komen waar het warm is. Heb je bovendien de luchten al gezien boven Eindhoven en omstreken de afgelopen dagen? Prachtig!

Geld
December was duur en daarom ziet je bankrekening er nu wellicht wat minder rooskleurig uit. Maar niet getreurd. Je hoeft niet veel uit te geven in januari. Breng eens wat vaker avondjes knus thuis op de bank door met een goed boek. Het is toch weer om lekker binnen te blijven. Bovendien is het einde van de maand in zicht, dus dat salaris laat ook niet meer lang op zich wachten.

Kerst is alweer zo lang geleden
Klopt maar carnaval staat alweer voor de deur. Denk je toch met heimwee terug aan kerst? Herinner je dan ook de stress nog die je had voor de kerstdagen? Boodschappen doen voor heel de familie, hoe laat moest je op bezoek bij welk familielid, kerstboom optuigen, kerstboom aftuigen, al die stress is lekker weg! Het is tijd om tot rust te komen.

Goede voornemens mislukt
Het is eigenlijk achterhaald om met goede voornemens te beginnen op 1 januari. Is het je nog niet gelukt om je goede voornemens waar te maken? Niets aan de hand! Je kunt gewoon nieuwe voornemens maken die je dan op 19 januari in laat gaan. Het is nooit te laat voor goede voornemens dus die kun je altijd maken. Wees ook niet getreurd als sommige goede voornemens 'niet gelukt' zouden zijn. Denk eens aan wat je allemaal al wél hebt bereikt deze maand!

Het is een maandag
En dat is een rotdag. Nou en? De maandag hoeft bij voorbaat niet de slechtste dag van de week te zijn. Het is misschien wel weer je eerste werkdag na het weekend maar je mag ook op maandagavond best iets leuks gaan doen hoor! Spreek eens met vrienden af, ga lekker sporten of plan een avondje met een filmpje op de bank. Dan hoeft het ook nog niet eens geld te kosten. Of denk overdag al na over wat voor iets lekkers je eens zult koken als je thuis bent, verwen jezelf!

Vakantie
Je vakantie nog ver weg? Dat hoeft niet hoor! Je kunt een willekeurig weekend kiezen de komende weken om eens een dagje of twee dagen op pad te gaan. Bezoek eens een stad in Nederland waar je niet vaak komt. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn en voelt aan als een mini-vakantie. Door veel leuke dingen te plannen kun je steeds naar iets leuks uitkijken en komt die vakantie vanzelf heel dichtbij.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1118 stemmen