Volledig scherm
De bouw voor Boulevard-Zuid Heezerweg gezien vanaf de Korianderstraat. © Michel Theeuwen

Boulevard-Zuid in Eindhoven nadert voltooiing

EINDHOVEN - De bouw van woningen en winkels in Boulevard-Zuid aan de Heezerweg gaat de laatste fase in. Het hele project moet begin april klaar zijn, zodat de winkels nog voor Pasen open kunnen. Projectontwikkelaar Ruysdael onderhandelt momenteel met drie serieuze gegadigden. Namen worden nog niet genoemd.

In het project zijn de bestaande winkels aan de Heezerweg flink opgeknapt. Daarnaast is er ruimte gebouwd voor nieuwe zaken. De belangrijkste namen zijn Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Lidl. Die openen allemaal begin april, meldt Jur van Aken van Ruysdael Ontwikkeling, een bedrijf van de twee bouwers Hurks en Van Schijndel.

Drie nieuwe winkels die zich vestigen op Boulevard-Zuid kan Jur van Aken al wel noemen: brillenzaak Pearl, De Ouwe Taart (nu aan de Geldropseweg) en supermarkt Deniz die ernaartoe verhuist uit de Roostenlaan. De Turkse super krijgt een plekje aan de Korianderstraat.

De 64 appartementen zijn inmiddels verhuurd. De nieuwe bewoners krijgen naar verwachting in maart de sleutel. Een kwart van hen komt uit de wijk. Woningcorporatie Woonbedrijf gaf wijkbewoners voorrang bij de toewijzing om de samenhang in de buurt te bevorderen. In totaal reageerden 625 geïnteresseerden.

De aannemers halen vrijdag de grote bouwkraan weg. Volgens opzichter Wim van Hulsbeek is het gevaarte niet meer nodig omdat het metselwerk aan het grote blok evenwijdig aan de Heezerweg klaar is. Bovendien moeten nu op het binnenterrein, waar straks 200 parkeerplaatsen liggen, de nutsvoorzieningen aangelegd gaan worden. Dan staat de kraan in de weg.

Volledig scherm
De bouw van de nieuwe woningen en winkels aan de Heezerweg, onder de titel Boulevard Zuid, gaat zijn laatste fase in. Vrijdag 6 januari werd de kraan afgebroken die dienst deed voor de hoogbouw. © Michel Theeuwen

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
90'
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
14:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
16:45
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1835 stemmen