Volledig scherm
Wijnen Bouw aan de slag met nieuwbouw voor het Frits Philips Lyceum in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bouwsector krabbelt weer op na crisis; regionale bedrijven optimistisch, maar waakzaam

EINDHOVEN/HELMOND - De groei is terug in de bouwsector. Regionale bedrijven zijn optimistisch over komend jaar, al prediken ze wel waakzaamheid. ,,Het is geen terugkeer naar oude tijden. Tijdens de crisis zijn we 40 procent omzet kwijtgeraakt. Nu gaan we 4 tot 5 procent omhoog”, relativeert bijvoorbeeld Hans Geertman.

De algemeen directeur van Huijbregts Relou en regiovoorzitter van Bouwend Nederland Zuid spreekt van ‘enige groei’ voor de sector. Die manifesteert zich sinds een jaar. ,,Ik denk nu dat het voor de komende 5 tot 10 jaar weer mooi wordt. Dat zou ik een jaar geleden niet hebben gezegd.” Ook bouwbedrijven als Hurks in Eindhoven en Wijnen in Someren hebben goede verwachtingen voor dit jaar.

Stroom opdrachten
Dat de bouw voor de komende jaren op een nieuwe stroom van opdrachten mag rekenen, valt af te leiden uit de berichten uit de architectenbranche. ,,Het aantal opdrachten trekt zeker aan. In de woningbouw maar ook in de gezondheidszorg”, zegt directeur Aart van den Pauwert van het gelijknamige architectenbureau in Eindhoven.

In de volle breedte groeit de opdrachtenstroom, ervaart Arie van Rangelrooij van Architecten-en-en in Eindhoven. In de woningbouw noemt hij die ‘explosief’, daarnaast is ook in de herbestemming van kantoorgebouwen en kerken veel te doen.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
45'
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

Kinderen moeten verplicht fruit eten op school

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1571 stemmen