Volledig scherm
Wish in Beek en Donk © Wish

Brabantse Dance festivals slaan handen ineen

EINDHOVEN - De Brabantse festivalorganisatoren Eye4Dance, First Vision, Intents Festival, Par-T en WiSH Events gaan samenwerken en starten het collectief Front of House (FOH).

De initiatiefnemers zijn samen verantwoordelijk voor jaarlijks ruim 400.000 festivalbezoekers over de hele wereld.

Dance op de kaart
Het gaat onder meer om de festivals Lakedance in Best, Intents in Oisterwijk, 7th Sunday in Veghel en WiSH Outdoor in Beek en Donk. Door krachten te bundelen, kennis te delen en gezamenlijke belangen te behartigen wil FOH het Brabants festivallandschap naar een hoger niveau tillen en de Dance cultuur nog beter op de kaart zetten.

“In Noord-Brabant zijn veel partijen actief rondom Dance events. Niet alleen festivalorganisaties en bekende artiesten als Tiësto en Hardwell hebben zich het afgelopen decennia positief op de kaart gezet, maar ook tal van leveranciers op het gebied van licht, geluid, special effects, facilitaire voorzieningen en food & beverage”, aldus FOH-voorzitter Tim Klomp Bueters.

Veiligheid en regelgeving
Een aantal speerpunten die aan bod komen zijn veiligheid en regelgeving, ontwikkeling van talent en het versterken van de Brabantse Dance cultuur. “Vanaf het nieuwe jaar gaat FOH ook projecten initiëren die ten goede komen aan de Brabantse Dance cultuur met tot doel om zo een substantiële bijdrage te kunnen blijven leveren aan de toekomst”, zegt Klomp Bueters.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1089 stemmen