Volledig scherm
© Thinkstock

Bredase oplichter dupeert Veldhovense Kringloopwinkel voor ruim 7000 euro

DEN BOSCH - Een 65-jarige Bredanaar moet boeten voor het oplichten van onder meer de kringloopwinkel in Veldhoven.

Dat vindt officier van justitie M. Stals, die niet veel gelooft van de verhalen van de man. Op naam van diverse bedrijven en de Veldhovense kringloopwinkel bestelde verdachte Marinus van der V. telefonisch passen voor zakelijke bankrekeningen. Op een of andere manier wist hij de controlevragen die hem daarbij werden gesteld, steeds goed te beantwoorden. Hij wachtte vervolgens de postbode op, die de bankpas en later de pincode bij de bedrijven kwam brengen. Daarna moest hij naar eigen zeggen pas en pincode afgeven aan Afrikanen die hem bedreigden omdat hij een lening van 8000 euro niet aan hen afbetaalde. Zo vertelde de man donderdag aan de rechtbank in Den Bosch.

Bedreigde Afrikanen
De officier van justitie geloofde van dat deel van zijn verhaal helemaal niks, omdat de verdachte geen enkel controleerbaar feit kon aandragen over de bedreigende Afrikanen. Ook geen signalement van de Afrikaan die er volgens de verdachte steeds bij was als hij de bank belde. "Afrikanen lijken allemaal op elkaar."

De Veldhovense kringloopwinkel werd voor 7234 euro gedupeerd, maar dat geld was niet bij de verdachte terechtgekomen, vertelde hij. De Afrikanen hadden dat gepind, zelf had hij er geen cent van gezien. De officier van justitie eiste achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk voor de 'kwalijke feiten' en de 'gewiekste manier' waarop de verdachte te werk ging.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1743 stemmen