Volledig scherm
De overhoop gehaalde chalet. © Bureau Brabant

Broers uit Eindhoven aangehouden voor brute overval en verkrachting in 2009 in Schaijk

EINDHOVEN - Twee broers van 26 en 28 uit Eindhoven zijn dinsdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden voor betrokkenheid bij een overval en verkrachting in 2009 in Schaijk.

Op dinsdag 12 mei 2009 werden een 55-jarige vrouw en haar 46-jarige vriend gewelddadig overvallen op een chalet op het park De Landerije in Schaijk. De man en vrouw werden daarbij ernstig mishandeld, de inboedel werd vernield en de vrouw werd verkracht. De daders gingen ervandoor en namen nog ook nog wat spullen mee.

De politie startte destijds een groot onderzoek wat later tot aanhoudingen leidde. De 28-jarige Eindhovenaar werd toen ook al aangehouden. Echter is hij toen niet veroordeeld. Twee anderen zijn wel veroordeeld voor heling van de meegenomen spullen.

Eind 2016 kwam er bij de politie nieuwe informatie binnen en begin november werd er onder andere in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de zaak. Dinsdagochtend rond 7.00 uur deed de politie een huiszoeking in het huis van de broers. Diverse spullen zijn in beslag genomen en het tweetal meldde zich later bij het politiebureau.

De twee zitten vasten en worden verhoord. Nieuwe arrestaties zijn niet uitgesloten.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1980 stemmen