Volledig scherm

Bus in Brabant boekt hogere scores, vooral in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - De tevredenheid onder reizigers over het busvervoer in Noord-Brabant is stijgend. Vooral het openbaar vervoer in Zuidoost-Brabant, verzorgd door Hermes, doet het de laatste maanden beter.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Reizigersoverleg Brabant. Bij een eerdere kwaliteitsmeting scoorde Zuidoost-Brabant nog een 7,2. In oktober is dat gestegen naar een 7,6. Ook in de andere delen van de provincie boekte de bus hogere scores.

Routes
Het reizigerspanel, dat zo'n 550 mensen telt, is vooral tevreden over de informatie over de haltes op halteborden, posters en dergelijke. Ook is de kennis van routes, haltes en nabijgelegen bestemmingen onder de Hermes chauffeurs ‘goed’ en is het over het algemeen niet al te ver lopen naar de dichtstbijzijnde haltes.

Informatievoorziening
Kritiek is er nog altijd wel op de informatievoorziening aan reizigers als door werkzaamheden of ander ongerief op de weg bussen uitvallen of moeten omrijden. Dezelfde tekortkoming kwam in april al aan het licht. Het reizigersoverleg heeft bij Arriva en Hermes aangedrongen op verbetering.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
667 stemmen