Volledig scherm
© Gewoon Eus Foto

Cabs in december in Eindhoven van start met 4 elektrische taxi's

EINDHOVEN - Vanaf 1 december wordt het Eindhovense taxiwereldje in een klap een stuk duurzamer. Reizigers kunnen dan een beroep doen op 4 elektrische 'zero-emissie' taxi's van de nieuwe Eindhovense firma Cabs. Die gaan onder meer vanaf station Eindhoven rijden.

"Ik heb voor de Kia Soul gekozen. Die auto's zien er leuk uit, ze zijn ruim en comfortabel. En het is een openbaring om erin te rijden, zo rustig en stil zijn ze", zegt Cabs-eigenaar Kees Rijnders (60) uit Eindhoven. Het bereik van circa 200 kilometer is volgens hem genoeg voor vervoer in Eindhoven en de regio.

Bij Rijnders' nieuwe bedrijf Clean Air Business Service (kortweg Cabs) aan de Daumierstraat is een laadsysteem dat heel snel werkt, en bij het station krijgt het bedrijf ook een eigen laadpaal. Voor de lange afstanden, bijvoorbeeld naar Schiphol, zet Cabs twee 'lange afstands-auto's' in die rijden op - niet zero emissie, maar wel relatief schone - gas-to-liquid-brandstof van Shell.

Cabs claimt net wat lagere tarieven te hanteren dan de concurrentie. Ook kent Cabs een 'daluren'-tarief.

Cabs is niet de eerste die elektrisch taxivervoer aanbiedt in Eindhoven. Het bedrijf FreshCabs uit Tilburg verzorgt hier ook ritten met zijn twee Tesla's. Het wil over een jaar een 'Eindhovense' tak starten, met eveneens vier elektrische taxi's (de BYD van Hyundai).

Volledig scherm
© Gewoon Eus Foto

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
516 stemmen