Volledig scherm
© Thinkstock

Complicaties voor Philips bij verkoop Lumileds

EINDHOVEN - Philips is tegen onverwachte problemen opgelopen bij de verkoop van Lumileds, het ledcomponentenbedrijf dat het concern verkoopt aan investeerder Go Scale Capital.
Dat heeft Philips maandagmorgen gemeld bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. De Amerikaanse toezichthouder die buitenlandse investeringen bekijkt (CFIUS) heeft 'bepaalde onvoorziene bezwaren' geuit.

Daardoor is onzeker geworden wanneer de transactie kan worden afgerond. Philips heeft de verkoop van Lumileds in maart aangekondigd. Met die transactie is 2,9 miljard dollar gemoeid.

Wat de bezwaren van de toezichthouder zijn, heeft Philips niet bekendgemaakt. Partijen blijven werken aan de deal en proberen de zorgen weg te nemen.

Philips zag zijn omzet in het derde kwartaal met 2 procent toenemen naar 5,8 miljard euro. De nettowinst is gestegen van een verlies van 103 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar naar 324 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat is uitgekomen op 429 miljoen euro. Dat noteerde vorig jaar een verlies van 62 miljoen euro.

De verzelfstandiging van de lichtdivisie ligt op schema, meldt Philips. De kosten van die splitsing zullen volgens het concern eerder uitkomen op 200 miljoen euro per jaar dan 300 miljoen euro. Dat wordt ook voor 2016 verwacht.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
815 stemmen