Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

DAF mogelijk voor rechter om claims rond kartelafspraken

EINDHOVEN - DAF wordt mogelijk voor de rechter gedaagd in de zaak van de Nederlandse transporteurs die schade claimen als gevolg van de kartelafspraken in de Europese truckindustrie.

Hun belangenbehartiger MKB-Claim heeft tot op heden DAF niet tot een overleg over compensatie voor te duur betaalde trucks kunnen bewegen. Na twee eerdere uitnodigingen voor een gesprek heeft het claimbureau onlangs een advocaat een brief laten sturen.

"We geven DAF nog even de tijd, maar als het nu niet op de uitnodiging ingaat stappen we naar de rechter om een gesprek af te dwingen", zegt Simon Zuurbier van MKB-Claim. In een speciale procedure kan via de rechter een bijeenkomst van partijen worden bevolen. DAF wil niet reageren.

Inmiddels is duidelijk dat een sneeuwbal van claims van transporteurs onderweg is naar DAF en andere fabrikanten. Na eerdere initiatieven in Nederland en Ierland wordt nu ook in Duitsland een massaclaim voorbereid tegen DAF en andere deelnemers aan het truckkartel. Daar hebben zich al meer dan 1000 transportondernemingen gemeld, stelt claimbureau Financialright in Hamburg.

Over de hoogte van de claims is nog niets bekend.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

Bravoflex-busjes zijn een goed alternatief voor vaste buslijnen

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1408 stemmen