Volledig scherm
Lilian Hendriks © Martie Herrmann

Dakloze 'Lily' verlaat op last van de gemeente Eindhoven nepkerkje Oirschotsedijk

EINDHOVEN - Dakloze Lilian Hendriks is vrijdag op last van de gemeente vertrokken uit het tijdelijk onderkomen dat zij, haar vriend Pepo Preslaw en hond Lava hadden gevonden aan de Oirschotsedijk.

De situatie in het nepkerkje op het voormalige Beatrixoord was volgens de brandweer en de gemeente te gevaarlijk geworden. Door de ondeugdelijke houtkachel die er stond dreigde koolmonoxidevergiftiging.

Lilian ‘Lily’ Hendriks (46), een bekende verschijning in Eindhoven, verbleef sinds Pasen aan de Oirschotsedijk. In de winter daaraan voorafgaand sliep ze op verschillende plekken in de stad, zoals het tunneltje onder de Insulindelaan, het balkon van het Van Abbemuseum, de Genneperparken en een veldje bij de ijsbaan. Lily’s ouders vrezen dat haar nu opnieuw een winter zonder vast onderdak te wachten staat. Lily kan niet bij haar ouders terecht omdat die de onrust die ze met zich meebrengt niet meer aankunnen. Haar ouders zien een oplossing in een opname bij de GGzE, en zeggen: ,,Als ze weer buiten op straat terechtkomt, wordt dat haar dood. Wij zijn radeloos.”

De gemeente bood Lily en haar pitbull Lava vrijdag onderdak aan in het Labrehuis, een voorziening van opvangorganisatie NEOS. Haar vriend Pepo kon daar niet terecht omdat hij er vorig jaar tegen de regels in wiet zou hebben gebruikt. Voor hem was wel een plek geregeld in nachtopvang ’t Eindje aan de Mathildelaan. Lily en Pepo maakten vrijdagavond geen gebruik van de aangeboden opvang omdat ze bij elkaar willen blijven. Ze hebben tijdelijk een plek bij een kennis gevonden.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
83'
1-5
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
14:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
16:45
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1834 stemmen