Volledig scherm
De dames van de kledingbibliotheek: vlnr Elisa, Suzanne, Diana en Angela. © Carolien Baudoin

Dames uit Eindhoven maken online kleren lenen met Lena-Library mogelijk

EINDHOVEN - Vier dames uit Eindhoven delen een passie voor mode, duurzaamheid en creativiteit. Zusjes Jansen; Angela, Diana en Elisa, en 'adoptie-zusje' Suzanne Smulders, bundelden al eerder hun krachten en vestigden hun bedrijf 'Lena-Library' in Amsterdam. Begin volgend jaar gaat Lena uitbreiden via het online platform.

De zusjes zijn begonnen in Eindhoven maar nu ligt hun winkel Lena-Library, in het centrum van De Jordaan in Amsterdam. Lena-Library is een kledingbibliotheek. Vrouwelijke modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en kleren lenen. Vintage, duurzame labels, tijdloos en van goede kwaliteit, Lena heeft het. De mode industrie is de nummer 2 van meest vervuilende industrieën, vertelt Smulders. ,,We willen laten zien dat fashion niet perse fast fashion hoeft te zijn." Lena-Library heeft duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. ,,Mensen zijn kleding een beetje als een wegwerpproduct gaan beschouwen en dat is jammer."

Leenpas
Het is nu alleen mogelijk om kleren te lenen als je met je leenpas naar de winkel in Amsterdam gaat. Dat is natuurlijk niet om de hoek voor bijvoorbeeld geïnteresseerden uit Brabant. Daarom lanceert Lena-Library in de eerste drie maanden van volgend jaar haar online kledingbibliotheek. Je kiest en leent je kledingstuk via de website. Daarna ontvang je je kledingstuk met de post en kan je er onbepaalde tijd gebruik van maken. Op deze manier krijgen modeliefhebbers in het hele land de kans om kennis te maken met het begrip Lena-Library.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (7%)
  • Oneens (93%)
1759 stemmen