Volledig scherm
Dancefestivals Down Under en Dance Nature in Eindhoven stoppen

Dancefestivals Down Under en Dance Nature in Eindhoven stoppen (video's)

EINDHOVEN – Twee dancefestivals die jaarlijks op de IJzeren Man werden gehouden trekken de stekker eruit. Organisatiebureau Mania Events stopt met Down Under en Dance Nature.

“De kosten worden te hoog en de voorwaarden voor de vergunningen te veeleisend”, zegt Jeroen Rooijakkers van Mania Events.

Duizenden bezoekers
Down Under werd vijf jaar achtereen gehouden. De best bezochte editie was die van 2014, waar 7000 mensen kwamen. Afgelopen jaar trok Down Under 5500 mensen. Dance Nature werd drie keer georganiseerd en trok alle jaren tussen de 3000 en 3500 bezoekers.

Rooijakkers is over de bezoekersaantallen niet eens ontevreden: “Maar de concurrentie is ook gegroeid. De komst van een festival als Flying Dutch werkt ook tegen ons. De kaartverkoop is de laatste drie jaar een steeds lastiger verhaal geworden. Wij moeten opboksen tegen alle grote festivals die er in de regio Eindhoven zijn. Onze kosten lopen jaarlijks op en de gemeente stelt steeds hogere eisen om een vergunning te verlenen. De rek is er uit, de markt raakt verzadigd. Dat was vorig jaar al merkbaar, toen twee festivals op het laatste moment werden afgelast”.

Geen andere locatie
De organisator heeft niet overwogen om net als Extrema naar een andere locatie uit te wijken of beide festivals samen te voegen. Rooijakkers: “Ik denk niet dat dát een oplossing zou zijn geweest. Beide festivals samenvoegen en dan een meerdaags evenement organiseren. Dát had ik wel gewild. Maar je mag op de IJzeren Man alleen maar eendaagse evenementen organiseren. Op het moment dat de gemeente mij een vergunning verleent voor een meerdaags evenement, kom ik meteen terug”.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1491 stemmen