Volledig scherm
Bij Snookertown in Helmond werd dinsdagavond volop gedart. © Kees Martens

Darts weer populair in regio Helmond en Eindhoven door successen van Mighty Mike

HELMOND/EINDHOVEN - Michael van Gerwen werd maandag voor de tweede keer wereldkampioen darts bij de PDC. Daarmee sloot 'Mighty Mike' een geweldig jaar af. De Vlijmenaar won alle Major darttoernooien. Is er bij darts-winkels, -cafés en -clubs sprake van een 'Mighty Mike'-effect?

Jos Berkers van Berkers DartSport uit Bakel zegt dat deze vraag pas over twee maanden met zekerheid kan worden beantwoord. ,,December, januari en februari zijn ieder jaar de drukste maanden voor dartshops. Vlak voor carnaval zullen we zien hoe het er voor staat. Dan kan met zekerheid gezegd worden of er een Mighty Mike-effect heeft plaatsgevonden." Tussen 2000 en 2003 was de 'hype' rond het darten in Nederland nog groter, stelt hij.

Stijging
Harriëtte van de Wakker, voorzitter van zowel de Eindhovense (EDO) als Kempense Dart Organisatie (KDO), heeft al wel het antwoord: „Er is zeker sprake van een stijgende populariteit. van darts." Ze trekt de vergelijking met 2014, toen Van Gerwen voor het eerst wereldkampioen werd: ,,Hoe beter de Nederlanders het doen, hoe populairder de sport onder de mensen is. In 2014 was er een grote aanwas van jongeren bij de EDO en KDO." Van de Wakker verwacht dat dit nu weer staat te gebeuren. ,,De crisis en het rookverbod in cafés kostten ons vijfhonderd leden. Sinds het succes van Van Gerwen zien we weer een stijgende lijn."


Volle bak
Bij Snookertown in Helmond spreken ze ook van een 'Mighty Mike'-effect. Tijdens het WK darten was het iedere avond volle bak in het entertainmentcafé. ,,Tachtig mensen moedigden Van Gerwen hier aan tijdens de finale", zegt medewerkster Sylvia Klarholz. Ze noemt Michael een ambassadeur voor de jeugd. ,,Ik heb ooit overwogen hem een mailtje te sturen of hij een keer langs wil komen. Dat heb ik niet gedaan. De kans dat hij nu nog langskomt is héél klein."

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Live Voetbal

home logo ChelseaCHE
20:45
AS RomaROM
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1663 stemmen