Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

De Aftrap Eindhoven blijft tot 1 april op huidige stek

EINDHOVEN - Supporterscafé De Aftrap blijft nog tot 1 april zitten op zijn huidige plek tegenover het PSV-stadion. De verhuizing kost toch meer tijd dan gedacht, zo laat burgemeester John Jorritsma de gemeenteraad weten.

Het honk van de fanatieke PSV-supporters moet weg op de hoek Mathildelaan/Elizabethtunnel omdat de politie die ruimte zelf nodig heeft. Een paar honderd meter verderop aan de Vonderweg/Gagelstraat, achter het Temporary Art Centre wordt een nieuw ook tijdelijk onderkomen gebouwd.

Volgens burgemeester John Jorritsma moest de aannemer onderzoek doen naar de fundering van de nieuwbouw, een soort strandpaviljoen. Daaruit bleek dat er speciale materialen besteld moesten worden. Dat gaat meer tijd kosten.

De verhuizing is eerder ook al eens uitgesteld omdat de vergunningprocedure meer tijd kostte. Daarna was het de bedoeling dat de nieuwe Aftrap na de winterstop op 14 januari in gebruik genomen kon worden. De werkzaamheden zijn echter niet klaar voor februari of maart. Daarom is in overleg tussen politie, gemeente en uitbater afgesproken dat De Aftrap tot 1 april kan blijven zitten.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1905 stemmen