Volledig scherm
De tijdelijke 'bewoners' van het pand

Drukte van belang rond nieuwe locatie Rungraaf Eindhoven

EINDHOVEN - Het is woensdag een drukte van belang in de oude school aan de Leuvenlaan in Eindhoven. De spullen van de huidige anti-kraakbewoners staan klaar om de verhuiswagen in te gaan. Mensen van gemeente, school en bedrijven zijn bezig om de komst van speciale basisschool De Rungraaf voor te bereiden.

De school voor kinderen met omgangsproblemen (veelal met een aandoening in het autistisch spectrum) is in de nieuwjaarsnacht deels afgebrand. Omdat ook het deel dat overeind bleef staan veel roet- en waterschade opliep, moest gezocht worden naar een alternatieve locatie om volgende week weer les te kunnen geven. De oplossing is gevonden in de voormalige Taalbrug, ook een school voor speciaal basisonderwijs, aan de Leuvenlaan.

Vertrouwd en veilig
,,Dat was van de drie alternatieven de best passende, bijvoorbeeld omdat er vier aparte blokken van drie lokalen zijn. Voor onze leerlingen is dat meer vertrouwd en veilig; ze kunnen gemakkelijk hun weg vinden. Bovendien is de buurt gewend aan busjes die de leerlingen brengen", zegt Jac Verstegen, sectordirecteur Zuid van de landelijk opererende Aloysiusstichting, het schoolbestuur van De Rungraaf.

De vier bewoners die via leegstandsbeheerder HOD in de school wonen zijn nog nooit zo snel verhuisd, vertellen David Henry en Bain Bronkhorst terwijl ze een lunch klaarmaken in de keuken. ,,We werden dinsdag wakker gebeld met de vraag of we er donderdag uit kunnen zijn. Dat was wel even schrikken. Eigenlijk heb je 28 dagen als je moet verhuizen. Maar wij begrijpen ook dat dat nu niet kan. En zij zorgen voor de verhuiswagens en nieuwe ruimte, aan de Humperdincklaan in Gestel, ook in een school", zegt Henry.

Klusjes
De Aloysiusstichting laat de komende dagen enkele dringende klusjes doen. Zo wordt er een grote schoonmaak gedaan en hier en daar kleine verfklusjes. Bovendien wordt draadloos internet aangelegd, omdat anders de touchscreen borden niet werken. Later volgen dan een grotere schilderbeurt en het vervangen van slechte vloerbedekking. Ook wordt gesproken met de vaste leveranciers om alle materialen aan te vullen.

Verstegen weet nog niet hoe lang de school hier blijft zitten. De bedoeling is met zusterschool De Korenaer naar de Avignonlaan te verhuizen. ,,Onze insteek is dat dat gewoon doorgaat. Of we daar in 2018 direct naar toegaan vanuit de Leuvenlaan of dat er nog een tussenstap volgt, dat is aan de gemeente."

Vrijdagavond zijn de ouders van leerlingen uitgenodigd voor een informatieavond over de verhuizing. De school aan de Leuvenlaan is maandag en dinsdag nog dicht, dan wordt er ingericht. Dinsdagmiddag is een kennismakingsmiddag gepland voor ouders en leerlingen. Woensdag begint de school dan op de nieuwe locatie.

Volledig scherm
De nieuwe locatie voor de Rungraaf.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
814 stemmen