Volledig scherm
Dubai Keller Kitchen

Dutch Design Center in Dubai kent een sterk 'regionaal' tintje

DUBAI - In Dubai is dinsdag het eerste Dutch Design Center buiten Nederland geopend. Nederlandse creatieve bedrijven, ontwerpers en architecten kunnen er terecht om werk te presenteren of samen te werken.

Eindhoven komt vaak voor in het praatje dat Frank Mollen houdt ter gelegenheid van de opening van het Dutch Design Center in Dubai. De Nederlandse ambassadeur voor de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai deel van uitmaakt, komt namelijk oorspronkelijk uit Veldhoven. Hij is trots op regio Eindhoven die hij in zijn speech betitelt als capital of design, ontwerphoofdstad. Die trots heeft hij zo goed uitgedragen dat de bestuurders van Dubai Design District enkele jaren geleden naar Eindhoven afreisden om daar Strijp-S en de Dutch Design Week te bezoeken en inspiratie op te doen voor hun toen nog te bouwen Design District. Inmiddels is dat uitgegroeid tot 'd3' een cluster van (voor Dubai) lage gebouwen dat nu nog grenst aan de woestijn, maar met het huidige bouwtempo ongetwijfeld snel het centrum zal zijn van een hippe designwijk.

Midden in dat district werd gisteren het Dutch Design Center (DDC) geopend, opgezet voor het creëren van kansen voor Nederlandse bedrijven en het op de kaart zetten van Nederlands design in de Verenigde Arabische Emiraten en omstreken. Het is het eerste DDC buiten Nederland. Gerrit Bruggeman, voorzitter van de raad van toezicht van de Dutch Design Foundation, organisator van de DDW, is voor de opening naar Dubai gekomen. Ook hij heeft het enthousiasme voor Nederlands design ondervonden. "Ik ben op oriëntatiereis. Om te kijken wat wij hier kunnen doen", bekent hij. "Ze willen hier in ieder geval Maarten Baas en een deel van de Graduationshow van Design Academy laten zien. En Dubai wil ook iets met licht. Er is interesse voor Glow. Dus wie weet wat voor samenwerking de toekomst nog brengt."

Lees woensdag het hele artikel in het ED of via de digitale krant.

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
2563 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
2563 stemmen