Volledig scherm
CarnavalX in het Beursgebouw, enkele jaren terug. © Foto Lampegats Gemengd Mannenkoor

Effenaar Eindhoven toneel van nieuw carnavalsfeest

EINDHOVEN - Geen snoeiharde rock, metal of hardcore dit keer in de Effenaar, maar carnavalsmuziek. In de grote zaal van het Eindhovens popcentrum vindt vrijdag 24 februari de allereerste editie plaats van 'Ik hou van Lampegat', een gezellige meezingavond, georganiseerd door het Lampegats Gemengd Mannenkoor.

'Ik hou van Holland' zal er waarschijnlijk niet gezongen worden. Holland is Holland. Dat ligt ergens in Nederland en moet vooral zo blijven. 'Ik hou van Lampegat' is echter een heel ander verhaal. Best mogelijk dat deze tekst uit honderden kelen schalt op de allereerste editie van het meezingfeest in de Effenaar.

Veel wil Maarten van der Mésche, een van de organisatoren van 'Ik hou van Lampegat' nog niet kwijt over wat er precies gaat gebeuren die avond. Het moet een beetje een verrassing blijven. ,,We hebben 22 liedjes op het programma staan, die we met z'n allen gaan zingen. Per liedje vindt er een bijzondere activiteit plaats op het podium óf in de zaal, of beide."

Hoe en wat blijft dus nog even geheim. De avond moet volgens de organisator in elk geval niet gezien worden als de musical in een nieuw jasje, zoals die tot vorig jaar in het Beursgebouw werd georganiseerd door het LGMK. ,,Het is een compleet nieuw evenement", aldus Van der Mésche. ,,De nadruk ligt op carnaval. De kleuren oranje en blauw spelen daarin een belangrijke rol. Licht en andere technische snufjes, attributen en opdrachten voor het publiek en het koor maken de avond compleet."

'Ik hou van Lampegat' barst vrijdag 24 februari om 21.00 uur los, maar met het oog op de nodige voorpret is de zaal een uur eerder al open. Kaartjes kosten 17,50 inclusief reserveringskosten. Daarvoor krijgt de bezoeker wel twee consumpties.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
531 stemmen