Volledig scherm
© Menno Boon

Eindhoven Airport had een goed jaar: 9 procent meer passagiers

EINDHOVEN - Eindhoven Airport heeft wederom een goed jaar achter de rug. Het aantal passagiers groeide met 9 procent; in totaal maakten 4,7 miljoen reizigers gebruik van de Eindhovense luchthaven.

Het aantal vliegbewegingen groeide navenant, met 8 procent. Dit jaar komt Eindhoven Airport uit op 32.807 vertrekkende en binnenkomende vluchten; vorig jaar waren dat er 30.394. In 2017, wat opnieuw een 'recordjaar' zal worden, stijgt het aantal vliegbewegingen naar 36.000.

De groei komt voort uit het toegenomen aantal bestemmingen en een hogere bezetting van de vliegtuigen.

Nog voor de zomer wordt de oplevering verwacht van het nieuwe multifunctionele gebouw -op parkeerterrein P1- met daarin onder meer 800 plekken voor kortparkeerders, een McDonalds-vestiging en haltes voor het openbaar vervoer.

Nog is de luchthaven dan niet uitgebouwd: nadat dit nieuwe pand klaar is, volgt de herinrichting van het terrein rondom. Ook wordt volgend jaar gestart met een ingrijpende verbouwing van de terminal, aan de 'luchtzijde'. Het gebouw krijgt twee gates, met een overdekte brug naar het platform. Op de tweede etage van het gebouw waar de bagage van binnenkomende passagiers wordt verwerkt, staat 1500 vierkante meter leeg. Die ruimte wordt volgend jaar verbouwd. In 2017 moet de nieuwe terminal klaar zijn. Met de aanpassing is een uitgave van 13,5 miljoen euro gemoeid.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
1660 stemmen