Volledig scherm
Camiel Zwart op het Eindhoven Filmfestival © Bert Jansen

Eindhoven Filmfestival: Webfilm wordt volwassen

EINDHOVEN - De film Grijs is ook een Kleur van regisseur Marit Weerheijm was de grote winnaar van het zesde Eindhoven Filmfestival. Deze film sleepte drie golden wings in de wacht voor beste film, beste actrice en beste regie. Spelletjesavond van Jan van Gorkum won de publieksprijs.

Tijdens het Eindhoven Film Festival in Natlab in Eindhoven werd er dit weekeinde veel film gekeken, maar ook over film gepraat. Filmmaker Camiel Zwart vertelde onder meer over de vele korte films op internet die volgens hem steeds professioneler worden.

Internetfilm
Het maken van een internetfilm is een vak apart, maar toch zijn er steeds meer verbindingen met de film- en tv-wereld. Dat zegt Camiel Zwart, filmmaker en producent bij onder meer zijn productiebureau Blackframe. Hij gaf zaterdag een kleine groep bezoekers van het Eindhoven Filmfestival in cultureel centrum Natlab een groot aantal tips voor vloggers en filmmakers voor internet.

De meisjes van Thijs
Volgens Zwart zijn zij een belangrijke bron van talent voor film- en tv-producties. Zelf is hij een bewijs hiervan als maker van de 90-delige webreeks De meisjes van Thijs en als succesvol maker van films en documentaires. "Veel jongeren zijn natuurlijk nog niet professioneel bezig, maar talent komt wel boven drijven. Als je kunt verwijzen naar mooie webproducties is dat een goed visitekaartje. Ons productiebedrijf is in het tienjarig bestaan op die manier groot geworden. Inmiddels zijn we serieus met het Filmfonds in overleg om van de Meisjes van Thijs een speelfilm te maken."

Volgens Zwart is dat een teken dat het genre van de webfilm volwassen wordt.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1089 stemmen