Volledig scherm
Het gebouw NRE 2 dat omgebouwd gaat worden tot woningen. De projectgroep NRE Twee baalt enorm van nieuw uitstel. FOTO KEES MARTENS/FOTOMEULENHOF © FotoMeulenhof

Eindhoven wil akkoord met bezwaarmakers NRE-terrein

EINDHOVEN - Behandeling van bestemmingsplan NRE-terrein door de Raad van State is uitgesteld omdat de gemeente tot een akkoord probeert te komen met bezwaarmakers. Bij woningproject NRE Twee balen ze van nieuwe vertraging.

Het college van B en W van Eindhoven doet een poging om tot een akkoord te komen met de bezwaarmakers tegen het bestemmingsplan voor het NRE-terrein. De gesprekken zijn nog niet afgerond, dus wil een woordvoerder nog niet meer kwijt dan dat.

Maart
De Raad van State heeft volgens het college daaruit geconcludeerd dat behandeling van de bezwaren uitgesteld moet worden tot zeker in maart. Het college betreurt dat, want het levert opnieuw uitstel op. Daar balen onder meer de deelnemers aan woningbouwproject NRE Twee enorm van.

Kosten
Het is mogelijk ‘maar’ een paar maanden uitstel, maar bij NRE Twee zijn ze het ‘spuugzat’ dat hun project al weer vertraagd is. En het gaat nu ook geld kosten. Het project volgens collectief particulier opdracht­geverschap heeft immers al een aannemer gecontracteerd. Bij uitstel gaat de bouwprijs verder omhoog, zegt voorzitter Marjan van Buul. Al vier jaar bereiden de initiatiefnemers de ombouw voor van het voormalige hoofdgebouw op het NRE-terrein, gelegen direct aan de Nachtegaallaan. Bij het CPO-project zoeken de deelnemers zelf, onder begeleiding, een architect en ­aannemer.

Overlast
Bezwaarmakers uit de buurt zijn vooral tegen de onduidelijke beperking van horeca op het terrein en de gevreesde parkeerproblemen in de buurt. Zij vrezen veel overlast. Waar het overleg precies over gaat wordt niet bekendgemaakt, aldus de woordvoerder. Doel van het overleg is dat bezwaren ingetrokken worden. Dat zou dan weer de procedure rond de bouwvergunning voor NRE Twee kunnen versnellen.

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1362 stemmen