Volledig scherm
Marco Wilke

Eindhoven wil Marco Wilke als gemeentesecretaris houden

EINDHOVEN - Het Eindhovense college wil de huidige interim gemeentesecretaris, Marco Wilke, een vaste aanstelling geven voor de duur van minimaal 4 tot 5 jaar.

Afgelopen maandag heeft wethouder Mary-Ann Schreurs de Ondernemingsraad (OR) medegedeeld dat er, conform de procedure, een formele brief komt waarin het college vraagt om de zienswijze van de OR op deze intentie.

Pistor
Toen Wilke in september vorig jaar Paulien Pistor opvolgde, was dat in principe voor zes maanden. Het college wilde vervolgens met Jorritsma als nieuwe burgemeester het profiel en de invulling van deze sleutelfunctie bepalen. B en W houden nu alsnog vast aan Wilke. ‘Vanwege het belang van continuïteit in onze organisatie’, aldus een woordvoerder van wethouder Mary Ann Schreurs (D66, personeelszaken).

Ervaring
De Tilburger heeft een lange staat van dienst opgebouwd. Hij was eerder bestuurder bij Abvakabo FNV, bijzonder hoogleraar bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Hij bekleedde ook diverse directeursfuncties, onder meer bij de sociale dienst van Dordrecht. Sinds 2008 is hij als partner bij adviesbureau BMC actief in de consultancy. Vanuit die positie was hij onder meer interim-gemeentesecretaris in Tilburg.

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1905 stemmen