Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2011: overval Jumbo Geldropseweg Eindhoven © Bert Jansen

Eindhovenaar en vriendin uit Geldrop de cel in voor gewapende overval op Jumbo in Eindhoven

EINDHOVEN - De 25-jarige Taner D. uit Eindhoven en zijn vriendin Yesim E. (24) moeten de cel in voor een gewapende overval die zij pleegden op de Jumbo aan de Geldropseweg in Eindhoven in 2011.

De man kreeg van de rechtbank donderdag een celstraf van 4 jaar opgelegd, zijn vriendin was medeplichtig en moet 1 jaar de cel in. Eerder werd tegen het duo 4 en 2 jaar cel geëist.

Taner D. was betrokken bij de overval op 28 december 2011 op de Jumbo aan de Geldropseweg. Samen met twee anderen haalde hij daar in 48 seconden de pinautomaat en een kluis leeg. Totale opbrengst: 52.895 euro. De overval kon zo snel verlopen omdat de overvallers van Yesim E. (24) uit Geldrop informatie hadden gekregen over de werking van de pinautomaat en de kluis, betoogde de officier. Op de avond van de overval was ze in de winkel aanwezig en zou ze het sein hebben gegeven dat de kust veilig was voor de overvallers.

Het politieonderzoek lag lange tijd stil omdat er onvoldoende aanknopingspunten voor verder onderzoek waren. De politie kwam de 2 verdachten in 2015 uiteindelijk op het spoor na meerdere anonieme tips. De 25-jarige verdachte kon aan de overval worden gelinkt door een DNA-match met bewijsmateriaal dat in de omgeving van de plaats delict was aangetroffen. De rechtbank veroordeelt de vrouw onder meer op basis van haar gedrag rond de overval. Uit camerabeelden blijkt dat ze geen enkele (schrik)reactie liet zien toen de daders binnenkwamen, ze werd vastgepakt en meegenomen naar de pinautomaat. Ook zou zij ervoor hebben gezorgd dat de schuifdeuren open bleven staan. Toen zij dit jaar door de politie werd afgeluisterd bleek dat zij over haar aandeel in de overval sprak met haar huidige partner.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
810 stemmen