Volledig scherm
Erik van Loon

Erik van Loon klimt een plek in Dakar Rally

SAN MIGUEL DE TUCUMAN - De Eerselse autocoureur Erik van Loon is met zijn navigator Wouter Rosegaar uit het dorp Zeeland negende geworden in de tweede etappe van de Dakar Rally. De winst op het WRC-parcours ging niet geheel verrassend naar negenvoudig wereldkampioen rally Sebastien Loeb uit Frankrijk.

Het Brabantse duo gaf in de Toyota Hilux Overdrive op weg naar San Miguel de Tucumán 9.09 minuten toe op de winnende Peugeot. Loeb voert na twee dagen ook het klassement aan bij de auto's. Hierin staat Van Loon negende. op 9.36. “We doen goed mee in een extreem sterk veld. We hebben ook weer een paar grote jongens achter ons gehouden. Gisteren al Stéphane Peterhansel, vandaag onder anderen Cyril Despres. Dat is een goed gevoel, vooral ook omdat we er niet overdreven veel moeite voor moeten doen. Ik rijd niet boven mijn kunnen", aldus Van Loon.

Hij haalde dinsdag topsnelheden van bijna 200 kilometer per uur in de 275 kilometer tegen de klok door de Argentijnse provincie Chaco, maar beleefde op de modderige paden ook een paar hachelijke momenten. "Het is best eng als je met dik 180 aan komt rijden en die grote plas een diep gat met modder blijkt te zijn. Ik heb een paar keer gas terug genomen, want ik hoef niet zo nodig de held uit te hangen.” Desondanks kwam de Toyota een paar keer dwars op het pad te staan. Één keer was ik de auto bijna kwijt, toen de achterkant begon te glijden. Het scheelde een haar of ik had tegen een boom gezeten." Van Loon zag een van zijn concurrenten, de Spanjaard Xavier Pons (Ford) die maandag nog tweede werd, wegvallen met een afgebroken wiel na een koprol.

Live Voetbal

home logo ChelseaCHE
20:45
AS RomaROM
away logo

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1663 stemmen