Volledig scherm
© Rob Bouwman

Euro Hockey League deels op complex Oranje-Rood in Eindhoven

EINDHOVEN - De achtste en kwartfinales van de prestigieuze Euro Hockey League (EHL) vinden volgend jaar april op het complex van Oranje-Rood in Eindhoven plaats. Dat laat de organisatie achter de Europese hockeycompetitie voor herenteams weten. "De EHL is verheugd dat we een meerjarige deal met met Oranje-Rood hebben gesloten", zegt EHL-voorzitter Hans-Erik Tuijt.

De organisatie van de EHL heeft plannen om naast het hoofdtoernooi verschillende nevenactiviteiten te houden, voor zowel jong en oud. "Wij zijn trots om gastheer te zijn van zo'n prestigieus evenement. De gasten kunnen er zeker van zijn dat we er alles aan doen om er een spektakel van te maken", zegt Simon van den Boomen namens Oranje-Rood.

Europees speelveld

De eerste ronde van het toernooi werd onlangs in Ierland gehouden. In Eindhoven worden de achtste en kwartfinales gehouden, zo meldt de organisatie. De volgende 16 ploegen komen in april naar Eindhoven: Oranje-Rood, Banbridge (Ierland), UHC Hamburg (Duitsland), SV Kampong, Atletic Terrassa (Spanje), Amsterdam, Rot-Weiss Koln (Duitsland), Mannheimer HC (Duitsland), Dragons (Belgie), Racing Club de Bruxelles (Belgie), Club Egara (Spanje), Real Club de Polo (Spanje), Wimbledon (Engeland), Racing Club de France (Frnakrijk), WKS Grunwald (Poznan) en Lisnagarvey (Ierland).

Het speelschema wordt op 18 november bekendgemaakt, informatie over de kaartverkoop volgt snel daarna.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
786 stemmen