Volledig scherm
Het Eurobuilding (rechts) verandert van kleur: de gele tegels worden donkergrijs.

Eurobuilding aan PSV-laan Eindhoven verschiet van kleur

EINDHOVEN - Het Eurobuilding aan de PSV-laan gaat van kleur verschieten. De gele tegels krijgen een donkergrijze kleur. De operatie maakt onderdeel uit van een 'vitalisering' van het gebouw.

In het kantoorpand naast het PSV-stadion zit nu onder meer kabelaar Ziggo. Die heeft volgens Dirk-Jan van der Meer van makelaarskantoor Colliers een doorlopend huurcontract. Daarnaast is er nog 3600 vierkante meter te huur, verdeeld over 3 verdiepingen. Het pand is onlangs van eigenaar gewisseld.

"De verdiepingen van Ziggo zijn al gemoderniseerd", vertelt Van der Meer. "Voor de rest merken we dat standaardkantoren nog steeds moeilijk verhuurbaar zijn, ook al zijn we uit de crisis. Wat het nu goed doet zijn kantoren waarbij voorzieningen aangebracht zijn. Dat gaan we ook hier doen: een restauratie, vergaderruimtes, een gezamenlijke balie met gastvrouw, een aantrekkelijke hoofdingang."

Naamswijziging
Misschien dat ook de naam Eurobuilding aangepakt moet worden, denkt Van der Meer hardop. Het is genoemd naar het Europees kampioenschap voetballen in 2000 toen het gebouw als voetbalmuseum is gebouwd. "Misschien moeten we een prijsvraag uitschrijven."

En natuurlijk verdwijnen de gele tegels. "Kandidaathuurders begonnen toch vaak over die zwembadtegels. We willen de façade ook moderniseren." Zo moet het pand volgens de makelaar een verbindende rol krijgen tussen centrum en Strijp-S. "Want nu zit het er net tussenin."

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
1095 stemmen