Volledig scherm
© pro shots

Extra kansen voor Jeffrey Herlings in jacht op GP-record

EINDHOVEN - In zijn jacht op het record aantal Grand Prix-overwinningen krijgt Jeffrey Herlings steun van de internationale motorsportfederatie. De FIM heeft voor 2017 het aantal Grands Prix uitgebreid van 18 naar 20.

Dat zijn dus twee extra kansen voor Herlings in zijn debuutjaar in de MXGP-klasse. De teller staat voor de drievoudig MX2-wereldkampioen nu op 60 GP-overwinningen. De Belg Stefan Everts is recordhouder met 101.

De FIM maakte vrijdag de WK-kalender voor volgend jaar bekend. Nederland komt er opnieuw twee keer op voor: Valkenswaard (23 april) en Assen (10 september). Ook Lommel (6 augustus) beschouwen veel Brabantse motorcrossfans als een thuiswedstrijd.

Nieuw op de kalender is Indonesië. Deze wedstrijd komt in de plaats van Thailand. Ook nieuw is een Russische GP in Orlyonok. De circuits van Agueda (Portugal) en Baldasserona (San Marino) zijn na een lange afwezigheid terug in het programma. In Engeland zijn komend jaar geen WK-punten te verdienen. De Britse GP is geschrapt, nadat Matterley Basin het WK voor landenteams op 1 oktober kreeg toegewezen.

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1341 stemmen