Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven wil 2016 met twee zeges afsluiten

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft dit seizoen inmiddels al teveel cruciale duels moeten spelen. En mede daarom staat er ook weer volle druk op de laatste twee wedstrijden van 2016: tegen NAC en VVV-Venlo moet er gewonnen worden.

„We hebben ons doelen gesteld en dus zul je van deze twee concurrenten moeten winnen”, zei Ricardo Moniz donderdag na de afsluitende training. In eigen huis wacht vrijdagavond eerst NAC. „Ik mik nog hoger dan de top-5. Maar dan zul je in de komende duels niks meer mogen laten liggen. Anders zijn ze echt weg. Tegen Fortuna (1-1) laten we het liggen. Tegen Helmond Sport (3-0) ben je in de eerste helft beter, maar je verliest weer op dezelfde manier.”

De nederlaag in de derby kwam hard aan bij FC Eindhoven. Vooral door de manier waarop. Na een aardige eerste helft, zakte de FCE wel erg ver weg na rust. „We missen velddoelpunten. Die echte honger en meedogenloosheid voor het doel. Iedereen vindt dat we interessante spelers hebben. Dus dan mag je ook meer verwachten. Ook van mij als trainer”, zei Moniz. „We blijven keihard werken. Dat is de enige manier om zaken af te dwingen. Op 99 procent kunnen wij het niet. Dat is wel gebleken.”

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1189 stemmen