Volledig scherm
© Thinkstock

Filosoof geeft lezing in Eindhoven over gespletenheid van de moderniteit

EINDHOVEN - Professor dr. Guido Vanheeswijck geeft dinsdag 10 januari vanuit diverse invalshoeken een kijkje in de gespletenheid van de moderniteit. De filosoof baseert zijn verhaal onder meer op het boekje 'de malaise van de moderniteit' van filosoof Charles Taylor.

Vanheeswijck gaat tijdens zijn voordracht in op de rol van de taal, de plaats van Taylors filosofie in de geschiedenis van de wijsbegeerte en op het specifieke van zijn politieke denken over erkenning. Ook focust de Belgische spreker zich op de boeken A Secular Age (de evolutie van de geseculariseerde wereld) en het recentere Retrieving Realism (de zoektocht naar wat 'echt' is in een wereld van beelden), dat Taylor in 2015 met Hubert Dreyfus schreef.

De lezing bij Fontys Sporthogeschool, op Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven, begint om 19.30 uur en wordt op dinsdag 17 januari op hetzelfde tijdstip nogmaals gegeven. De toegang bedraagt 7,50 euro.

Vanheeswijck is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en deeltijds hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. De organisatie van de lezingen ligt in handen van de wijsgerige kring Eindhoven (KWE).

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
78'
1-2
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
20'
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19'
0-1
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

Megastores maken van Eindhoven een echte winkelstad

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
1577 stemmen