Volledig scherm
De Keniaanse loper Festus Talam wint de Marathon van Eindhoven © Petra Vogel / ED

Finishfoutje zit winnaar Marathon Eindhoven Festus Talam niet dwars

EINDHOVEN - Winnaar Festus Talam haalde na afloop van de marathon zijn schouders over het feit dat hij in de finale verkeerd werd gestuurd.

"Even was ik bang dat ik daardoor niet onder de 2.06 zou finishen, maar wat dat betreft is het niet van invloed geweest", zegt de Keniaan. Hij schatte het verlies in op 'hooguit 15 seconden'. De organisatie trok zich het foutje bij het afleidingspunt meer aan. "Er waren duidelijke afspraken gemaakt over wie wel niet door mochten rijden naar de finish. De man die er stond heeft ten oprechte iedereen tegengehouden", reageert directeur Edgar de Veer. Hoewel het geen invloed had op de aanval van het parcoursrecord, vond De Veer het een pijnlijke fout.

In sommige grote wedstrijden moeten de atleten een blauwe lijn volgen. Die tekent de exacte afstand van 42 kilometer en 195 meter uit. De manager van Talam denkt dat een blauwe lijn zijn atleet in Eindhoven zeker had geholpen. "Keniaanse atleten staan erom bekend dat ze niet goed kijken hoe het parcours precies loopt. Dat zie je vooral bij de bochten. Waar anderen de ideale lijn exact inschatten, doen ze vaak maar wat. Als het Formule 1-rijders waren geweest, waren het beroerde coureurs geweest."

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen', dat eind oktober wordt uitgezonden. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal duizenden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
1366 stemmen