Volledig scherm
© René Manders

FlixBus in de clinch met provincie Noord-Brabant

EINDHOVEN - De Duitse vervoerder FlixBus heeft bij de provincie bezwaar aangetekend tegen haar weigering om zes busdiensten, die door Brabant lopen, toe te staan. Maandag treffen de twee partijen elkaar tijdens een hoorzitting op het provinciehuis in Den Bosch.

FlixBus, dat al een groot aantal busverbindingen in binnen- en buitenland verzorgt, wil ook gaan rijden tussen Den Haag en Eindhoven; Amsterdam en Valkenswaard; Amsterdam en Heerlen; van Zandvoort naar Roermond; tussen Alkmaar en Venlo en van Domburg via Breda, Tilburg en Eindhoven naar Venlo.

Deze lijnen zijn onderdeel van internationale verbindingen naar Duitsland en Zwitserland.

De provincie Noord-Brabant wil hiervoor geen toestemming geven, omdat de lijnen te veel zouden concurreren met het openbaar vervoer dat door concessiehouder Bravo (Arriva en Hermes) wordt verzorgd. Volgens FlixBus is van concurrentie geen sprake, omdat zijn bussen rechtstreekse verbindingen aanbieden op trajecten waar die nu nog niet bestaan. Bovendien overschrijden deze lijnen diverse concessieregio's.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

poll

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

Ik sta elk jaar in het bijzonder stil bij de bevrijding van Zuidoost-Brabant

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1490 stemmen