Volledig scherm
De binnentuin tussen de bebouwing aan het Floraplein (rechts) en die aan de Clematislaan. Op de achtergrond de ontmoetingsruimte. © Architectenbureau KAW

Floraplein Eindhoven krijgt 2 blokken seniorenappartementen

EINDHOVEN - De twee appartementenblokken aan het Floraplein worden vanaf eind dit jaar gesloopt. Ze maken plaats voor in totaal 97 seniorenwoningen, een binnentuin en een ontmoetingsruimte. Oplevering in 2018 en 2019.

Dat heeft woningcorporatie Wooninc. bekendgemaakt in een nieuwsbrief aan de omwonenden. Al sinds 2015 worden de woningen in het complex aan het Floraplein alleen nog tijdelijk verhuurd. Het lange blok aan de westzijde wordt vervangen door 70 huurappartementen aan het Floraplein en de Clematisstraat. Daartussenin komt een binnentuin met terras. Aan de Resedastraat krijgen de bewoners een ontmoetingsruimte die ook voor de buurt bedoeld is.

Wooninc. meldt nu dat in overleg met de gemeente is gekozen voor het slopen van ook het tweede blok, dat haaks op de Leenderweg staat. Dat maakt plaats voor nog eens 27 woningen. Er is voor gekozen om het complex 1 woonlaag lager te maken: 4 in plaats van 5.

Volledig scherm
Het nieuwbouwplan voor 2 blokken seniorenwoningen ingetekend op het Floraplein in Eindhoven. © Architectenbureau KAW

poll

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

De waarde van de Dutch Design Week voor Eindhoven wordt onderschat

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
1702 stemmen