Volledig scherm
Fons Jacobs had vanuit de plek waar hij kantoor hield toen hij burgemeester was, zicht op het centrum. archieffoto Ton van de Meulenhof

Fons Jacobs uit Helmond twijfelt aan bedreiging zes jaar geleden

HELMOND - Oud-burgemeester Fons Jacobs twijfelt ernstig of zijn leven echt gevaar liep toen hij zes jaar terug zeven maanden werd beveiligd. Dat zegt de Helmonder in een aan hem gewijd hoofdstuk van het boek van Tops en Tromp.

Jacobs vertelt, voor het eerst, dat hij in Eindhoven, Turkije en Cyprus onderdook en telkens tegen de zin van de overheid terug naar huis ging. Een keer werd hij uit een vergadering in het Provinciehuis gesleurd en in colonne naar het Antwerpse Hilton gebracht. 'Lotgenoot' Geert Wilders kwam bij hem thuis op bezoek om ervaringen te delen.

Na zijn afscheid vertelde de politie hem dat hij dertien maanden lang is getapt in een onderzoek naar corruptie. Waarom dat onderzoek plaatsvond, zegt Jacobs niet te weten. ,,Maar wat er niet is kun je niet vinden”, zegt hij tevreden tegen deze krant. Twijfelt hij echt aan de bedreiging?,,Zolang niemand mij vertelt wat er aan de hand was, houd ik het op fifty-fifty”, zegt de oud-bestuurder.

poll

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

Ik doe alleen nog maar online boodschappen bij de supermarkt

  • Eens (9%)
  • Oneens (91%)
834 stemmen