Volledig scherm
© Team Tilburgs Truckparts

Frank Tilburgs: 'Martelgang, maar superleuke dag'

SAN JUAN - Frank Tilburgs uit Borkel en Schaft parkeerde zijn DAF gehavend in het bivak van San Juan. "Een martelgang, maar een superleuke dag", zei de trucker na de tiende etappe van donderdag.

Het was een echte Dakardag, waar alles in zat. Tilburgs: “Hele stukken trialen over grote stenen, lastige navigatie, smalle bergpaadjes, knippenpaden. Er zat één pad in, dat was 60 kilometer lang alleen maar bonken.” De DAF liep schade op toen het Team Tilburgs Truckparts in de bergen een verkeerd pad had gekozen. “We dachten dat we goed zaten, maar er kwamen allemaal andere auto’s teruggereden en ook wij konden uiteindelijk niet verder”, vertelt Tilburgs. “Bij het draaien heb ik de truck met het achterkantje tegen de rotsen gedraaid. Het was heel smal en mijn rechterspiegel lag eraf, dus ik kon het niet goed zien.”

Motorpech Maurik van den Heuvel
De navigatie was ontzettend moeilijk in de tiende etappe, zo ondervond ook Marcel Snijders uit Neerkant. Tilburgs: “We hebben op stukken gereden waar nog niemand eerder was geweest. Dan ga je wel twijfelen, maar we haalden het waypoint toch op.” Met de achttiende tijd in de etappe was Tilburgs meer dan tevreden. In het klassement schoof hij een plekje op naar de negentiende plaats, doordat Maurik van den Heuvel uit Boekel (gestrand met motorpech) er tussenuit viel. “We hebben hem zien staan, maar er werd gezwaaid dat we door konden rijden”, zegt Tilburgs. “Later hebben we zijn service nog gesproken. Die wilden weten hoe ze bij hem konden komen, maar daar hadden we geen antwoord op. Het was vanaf dat punt nog echt heel ver en ook de bergen nog in. Ik hoop voor hen dat ze het nog kunnen oplossen en de finish kunnen halen, maar het zag er niet goed uit.”

poll

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

De ruzie tussen Elly Blanksma en haar buren is een privézaak

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1373 stemmen