Volledig scherm
Het Sint-Anna ziekenhuis. © Ronald Otter

Fusie Catrien Eindhoven en St. Anna ziekenhuis Geldrop op 1 januari 2018

EINDHOVEN/GELDROP - De al eerder aangekondigde fusie tussen het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en de St. Anna Zorggroep in Geldrop moet plaatsvinden op 1 januari 2018.

Dat hebben de twee raden van bestuur donderdagmiddag gezamenlijk bekendgemaakt.

Positief advies
Het voornemen om te fuseren is voorgelegd aan beide ondernemingsraden, cliëntenraden en de vertegenwoordigers van medische specialisten. De raden van toezicht hebben al ingestemd met het voorstel. Nu moet het fusieplan nog worden ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. Beide instellingen moeten hun toestemming geven.

Beide ziekenhuizen ondertekenden in het najaar van 2014 een 'letter of intent', waarin de wens tot een fusie werd vastgelegd. De bestuurders vinden dat beide instellingen elkaar goed aanvullen.

Samenwerking
Het Catharina geldt als een topklinisch ziekenhuis dat landelijk en internationaal in de top meedraait, vooral als het gaat om kankergeneeskunde en hart- en vaatziekten.

Onder de St. Anna Zorggroep vallen, naast het ziekenhuis in Geldrop, instelling TopSupport voor sportbegeleiding in Eindhoven, verpleeghuizen en een eindeleven-kliniek.

De fusie moet behoud van complexe én basiszorg voor de regio waarborgen.

poll

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

Roken en alcohol langs de lijn moeten bij alle sportverenigingen verboden worden.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1074 stemmen