Volledig scherm
Een impressie van het herinrichtingsplan voor het NRE-terrein zoals de gemeente dat met toekomstige gebruikers heeft opgesteld.

Geen projectontwikkelaar voor NRE-terrein Eindhoven

EINDHOVEN - Ook het laatste deel van het NRE-terrein wordt ontwikkeld door een nog te zoeken eindgebruiker. Er komt geen uitvraag voor commerciële projectontwikkelaars. Dat idee is volgens wethouder Mary Ann Schreurs 'abusievelijk' in een collegevoorstel terechtgekomen.

Schreurs kwam met haar mededeling nadat drie insprekers zich al boos hadden gemaakt, maar net voordat de gemeenteraad gehakt ging maken van haar plan. De tekst had niet in het voorstel mogen staan, meldde zij. ,,Het gaat om een advies van een bureau dat moest kijken naar versnelling van de ontwikkeling. Het is typisch vanuit de financiën gedacht, maar het past niet bij de uitgangspunten voor het NRE-terrein. De passage is abusievelijk in het voorstel gekomen en moet geschrapt worden."

Fout
Wethouder Schreurs was het ook eens met de insprekers dat de inschakeling van een projectontwikkelaar niet past bij de manier waarop de eindgebruikers van het terrein zelf vorm hebben gegeven aan de plannen, samen met de gemeente. Die werkwijze wordt ook voor het parkeerterrein gehandhaafd. Waarom Schreurs de fout niet alsnog voor de vergadering meldde, bleef onduidelijk.

Sanering
Op de agenda stond het voorstel voor het vervolg van de ontwikkeling van het NRE-terrein. Ook wordt het hele terrein voor zo'n 2,7 miljoen euro één meter diep gesaneerd. Misschien komt daar nog 250.000 euro bij, want een groot aantal partijen wil ook dat enkele vervuilde plekken extra wordt afgegraven. Schreurs vindt dat niet per se nodig. De saneringsdiepte van één meter maakt er woningbouw mogelijk, aldus de wethouder. Ze komt nog met nadere informatie.

Binnenkort valt een definitieve uitspraak van de Raad van State te verwachten over het bestemmingsplan. Is die positief dan kunnen de initiatiefnemers van diverse projecten aan de slag, na de sanering.

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
2929 stemmen

poll

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

Eindhoven moet de afsluiting van de Vestdijk terugdraaien

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
2929 stemmen